Ecaterina Ladin s-a alăturat distribuției „My Fair Lady” în acest an, pentru reprezentația în premieră de la Sala Palatului din București, care a fost pe 6 iunie. Îndrăgita artistă, cunoscută, printre altele, pentru rolurile Dalida din serialul „Las Fierbinți” și Rosie din musicalul „Mamma Mia”, o interpretează în „My Fair Lady” pe Mrs. Pearce. Un personaj complex al poveștii, Mrs. Pearce nu este doar menajera profesorului Higgins, ci și o sursă importantă de echilibru și de afecțiune pentru personajele principale.

– Ecaterina, ce te-a atras în acest proiect?

– „My Fair Lady” – „My First Love” (n.r. „Prima Mea Dragoste”). E primul musical pe care l-am văzut și de care m-am îndrăgostit și dacă vreodată am sperat să joc în acest spectacol, chiar și în adolescență, doar pe Mrs. Pearce mi-ar fi plăcut să o interpretez. M-a atras la acest personaj că poți sa-l interpretezi oricum, să faci orice, dar totul îmbrățișat de bunătate.

– Cum te-ai pregătit pentru rol?

– Am văzut filmul mai demult și l-am revăzut acum. Am văzut și spectacolul filmat, pe acesta cred ca l-am urmărit de vreo 8 ori, plus tot ce am găsit pe net despre „My Fair Lady”.

– Cum ți se pare efectul pe care Mrs. Pearce îl are asupra profesorului Higgins și felul în care ea ajută la transformarea Elizei?

– Fiind burlac, profesorul Higgins are nevoie de o mână de fier în casă, care să aibă grijă de el și de gospodărie, iar Eliza de o mamă care să o iubească și să o susțină.

– Ce ai vrea să transmiți publicului despre „My Fair Lady”?

– Musicalul în general îți dă o stare de bine, cu atât mai mult această feerie – „My Fair Lady”. După orice spectacol vrei să dansezi, să cânți, să te îndrăgostești. Așa că veniți la „My Fair Lady” ca să va rupeți un pic de cotidian și să intrați în lumea muzicii!

– Ai regăsit în distribuție cățiva dintre membrii echipei „Mamma Mia!”, au și alte lucruri în comun cele două musicaluri?

– Au puncte comune, bineînțeles: dragostea, muzica, umorul, chiar și dirijorul 🙂